By

Březnová registrace k udělení pracovních víz v USA typu H-1B se blíží!

Ráda bych Vás informovala o nadcházející sezóně registrace a podávání žádostí o pracovní vízum H-1B. Tato příležitost je pro ty z Vás, kteří hledají pracovní příležitost ve Spojených státech a mají pracovní nabídku vyžadující alespoň bakalářský titul.

Naše právní kancelář je zde, abychom Vám pomohli s celým procesem registrace H-1B a přípravě žádosti. Zájemci by měli vzít v úvahu následující:

  1. Specializovaná pozice: Nabízená pozice musí splňovat kritéria “specializované profese”. To znamená, že se očekává minimálně bakalářské vzdělání.
  2. Kontaktujte nás: Pokud máte pracovní nabídku a plánujete se ucházet o H-1B, obraťte se na nás. Jsme zde, abychom Vám pomohli s nově aktualizovanou registrací a procesem získání pracovního víza.
  3. Důležité termíny: Nezapomeňte na důležité termíny během registrace a podávání žádostí. Každoroční registrace je v březnu.  Máme zkušenosti s tímto procesem a můžeme Vs navigovat skrze všechny kroky.

Buďte připraveni na tuto jedinečnou příležitost a využijte našich právních služeb pro úspěšné získání H-1B víza.  Domluvte si konzultaci zde: www.calendly.com/irena-3/30min

By

Chcete žít legálně v USA?

Vítejte na mé advokátní stránce! Jsem americká advokátka s česko-americkými kořeny a ráda bych s Vámi sdílela informace o tom, jak legálně žít a pracovat v USA. Mnoho lidí má sen o životě v Americe, a pokud jste jedním z nich, možná Vás zajímá, jak na to.

Žádání o legální pobyt v USA může být jednoduchý nebo složitý proces, ale s odpovídajícími znalostmi a správným právním poradenstvím to může být dosažitelné. Dnes se podíváme na několik klíčových informací a postupů, které by Vám mohly pomoci naplnit Váš sen o životě v zemi neomezených možností.

  1. Výběr vhodného typu víza. Prvním krokem je vybrat vhodný typ víz pro Váš záměr pobytu. Existuje mnoho druhů víz, která umožňují legální pobyt v USA, a každé z nich má svá specifika. Například investiční víza, pracovní víza nebo rodinná víza. Důležité je vybrat to nejlepší pro Váš konkrétní případ. Konzultace se zkušenou česky mluvící americkou advokátkou je nenahraditelná a může Vám změnit život. Domluvte si konzultaci v češtině zde: www.calendly.com/irena-3/30min
  2. Sběr potřebných dokumentů. Poté, co zvolíme nevhodnější druh víz, bude potřeba shromáždit potřebné dokumenty, které prokáží, že splňujete podmínky k vydání víz. To může zahrnovat dokady o investici, finanční doklady, pracovní smlouvy, potvrzení o rodinném vztahu atd. Každý typ víz bude vyžadovat odlišnou sadu dokumentů a naše advokátní kancelář Vám s její přípravou pomůže.
  3. Konzultace s odborníkem. Vzhledem ke komplexnosti amerických imigračních zákonů a procesů je konzultace s odborníkem na americké imigrační parvo nenahraditelná. Advokát s odborností v oblasti americké imigrace Vám může poskytnout cenné rady, usnadnit přípravu dokumentů, vyhnout se někdy nenapravitelným omylům a chybám a pomoci s plynulým průběhem vyřízení víz bez zbytečných průtahů. Domluvte si konzultaci v češtině: www.calendly.com/irena-3/30min
  4. Plánování. Plánování je klíčové pro úspěch. Mějte na paměti, že proces získání legálního pobytu v USA může trvat čas. Buďte trpěliví a postupujte podle stanovených kroků. S pečlivým plánováním a dodržováním postupů můžete dosáhnout svého cíle.

Sledujte tento blog pro další užitečné informace a tipy týkající se imigrace do USA. Pokud máte konkrétní otázky nebo témata, která byste chtěli, abych pokryla, dejte mi vědět! Vždy jsem tu, abych Vám pomohla s Vášemi právními potřebami v souvislosti s imigrací do Spojených států.

By

Víza pro lékaře

Absolventi českých lékařských fakult mohu dostat H-1B víza, pokud mají pozvání učit nebo provádět výzkum na vzdělávacích nebo vědeckých institucích.  Pokud však budou léčit pacienty, musí složit licenční zkoušky a zkoušku z angličtiny.  Další typ víza, který je pro lékaře častý, je vízum typu J-1.  Pokud bude český lékař v USA pouze pozorovat americké lékařské postupy a konzultovat s kolegy nejnovější metody, nebude přímo léčit pacienty a nebude v USA dostávat odměnu, lze zvážit, jestli je vhodné vízum typu B-1.

Tento článek obsahuje pouze nastínění toho, jaká víza mohou být vhodná pro české lékaře, a není právní radou.  Zjednodušili jsme americké právo, abychom mohli nastínit některé relevantní typy víz.  Pokud máte zájem, abychom Vás zastupovali a pomohli Vám získat nejvhodnější vízum do USA, domluvte si konzultaci s česky mluvící imigrační advokátkou v USA zde https://calendly.com/irena-3.  Těšíme se, že Vám s vyřízením víz pomůžeme.

 

By

České insolvenční řízení uznáno v USA

Během českého insolvenčního řízení bylo zjištěno, že dlužník převedl peníze věřitelů do USA.  Aby mohl český insolvenční správce dosáhnout na majetek dlužníka v USA, prodat ho a rozdělit peníze věřitelům, obrátil se na naši advokátní kancelář, abychom ho zastupovali ve věci uznání českého insolvenčního řízení v USA.

K podání žádosti bylo potřeba přiložit ověřenou kopii usnesení českého soudu o zahájení insolvenčního řízení a jmenování insolvenčního správce.  Nejprve během prvního stání americký insolvenční soud vydal předběžné opatření a zakázal další převody dlužníkova majetku.  Předběžné opatření nám také umožnilo předvolání a výslech osob, které mají informace týkající se dlužníkova majetku, a vyžádání relevantních dokladů.  V druhém stání pak americký insolvenční soud schválil naši žádost a uznal české insolvenční řízení v USA jako hlavní insolvenční řízení.  Český insolvenční správce tak má pravomoc spravovat a likvidovat majetek dlužníka v USA.  Výnos z jeho prodeje se pak rozdělí českým věřitelům.

Tento článek obsahuje pouze nastínění toho, jak probíhá uznání českého insolvenčního řízení v USA, a není právní radou.  Zjednodušili jsme americké právo, abychom mohli nastínit některé relevantní otázky.  Pokud máte zájem, abychom Vás zastupovali ve věci uznání českého insolvenčního řízení v USA, domluvte si konzultaci s česky mluvící insolvenční advokátkou v USA zde https://calendly.com/irena-3.  Těšíme se, že Vám s uznáním českého insolvenčního řízením pomůžeme.

By

Americká loterie zelených karet

Máte zájem o americkou zelenou kartu? Své štěstí můžete zkusit registrací do americké loterie zelených kart pro fiskální rok 2023 mezi 6.10.2021 (GMT -4) a 9.11.2021 (GMT -5).  Občané ČR se mohou loterie zúčastnit.  Je třeba mít alespoň střední školu nebo obdobné vzdělání nebo dva roky (v posledních 5 letech) praxe v oboru, který vyžaduje nejméně dva roky praxe nebo školení. Výsledky loterie budou k dispozici 8.5.2022.

 

 

 

 

 

By

Založení společnosti v USA

Samotné založení společnosti v USA je poměrně snadné a rychlé.  Je však důležité nejprve zvážit, jaký typ společnosti založit a také ve kterém americkém státě.

Mezi nejčastější typy společností patří “LLC” a “corporation”.  “LLC” (limited liability company) je obdoba české společnosti s ručením omezeným a “corporation” je obdoba české akciové společnosti.

LLC je daňový transparentní nebo průtokový subjekt.  To znamená, že LLC neplatí americkou federální daň.  Tuto daň platí společníci.  Akciová společnost je daňově netransparentní společnost a podléhá dvojímu zdaněni z příjmu – korporátní daňi na úrovni korporace a dani z dividend na úrovni akcionářů.  Na základě čl. 10 Smlouvy o zamezení dvojího zdanění mezi USA a Českou republikou, je sazba daně z dividend pro české rezidenty 5%, v případě, že vlastní méně než 10% hlasovacích práv společnosti, je to 15%.

Některé americké státy vybírají státní daň z příjmů.  Daň z obratu se také liší v jednotlivých státech a některé státy mají také licenční daň (franchise tax).  Také daň z majetku se liší v jednotlivých státech.

Tento článek obsahuje pouze nastínění některých otázek, které je třeba při zakládání společnosti v USA zvážit, a není právní radou.  Zjednodušili jsme americké právo, abychom mohli nastínit některé relevantní otázky.  Pokud máte zájem o založení společnosti v USA, domluvte si konzultaci s česky mluvící advokátkou zde https://calendly.com/irena-3.  Těšíme se, že Vám se založení společnosti v USA pomůžeme.

 

 

 

 

By

Výše investice k získání zelené karty v USA (EB-5) snížena

Dne 22.6.2021 americký federální soud v Kalifornii (Behring Regional Center LLC v. Wolf, 20-CV-09263-JSC) zrušil poslední předpis týkající se nařízení upravující investorký program k získání zelené karty (EB-5) v USA.  Nařízení platné dne 21.11.2019 nabylo tedy znovu platnosti.   Výše investice k získání zelené karty v USA (EB-5) je nyní 1 milion USD a v cílených oblastech s vysokou nezaměstnaností 500.000 USD.

Statutární autorizace Programu EB-5 regionálních center vypršela 30.6.2021.  Nyní je tedy možné získat zelenou kartu v USA pouze prostřednictvím přímé investice.

 

By

Jaký je rozdíl mezi “hlavním” a “vedlejším” insolvenčním řízením?

Pokud v ČR probíhá insolvenční řízení a v USA se nachází majetek dlužníka, lže požádat o uznání českého insolvenčního řízení v USA a dát tak českému insolvenčnímu správci určité pravomoci nad majetkem v USA.

Podle amerického insolvenčního práva se za “hlavní” řízení považuje řízení v zemi, kde má dlužník centrum svých hlavních zájmů.  Za centrum hlavních zájmů se předpokládá sídlo společnosti nebo bydliště jednotlivce.  “Vedlejší” řízení je řízení v zemi, kde dlužník vykonává trvalé ekonomické aktivity.   Tento rozdíl je důležitý, jelikož uznání zahraničního (např. českého) hlavního řízení stanoví určitá práva, která nejsou k dispozici pro zahraniční vedlejší řízení.

Pokud americký insolvenční soud uzná české insolvenční řízení jako “hlavní” řízení, k zastavení veškerého vymáhání dluhů a soudních řízení proti dlužníkovi a jeho majetku dojde automaticky ze zákona.  K prodeji dlužníkova majetku může pak dojít jen se souhlasem insolvenčního soudu, určité převody dlužníkova majetku mohou být zbaveny účinnosti a český insolvenční správce má další pravomoci. Pokud uzná americký insolvenční soud české insolvenční řízení jako vedlejší insolvenční řízení, český insolvenční správce může požádat o určité pravomoci, jako např. zastavení vymáhání dluhů, zákaz převodu majetku dlužníka, výslech svědků a správu dlužníkova majetku v USA.

Tento článek nepředstavuje právní radu.  Zjednodušili jsme americké právo, abychom mohli nastínit jeden aspekt uznání českého insolvenčního řízení v USA.  Pokud máte zájem o uznání českého insolvenčního řízení v USA, domluvte is konzultaci s česky mluvící insolvenční advokátkou v USA zde https://calendly.com/irena-3.  Těšíme se, že Vám s uznáním českého insolvenčního řízení v USA pomůžeme.

By

Úhrada advokátních poplatků za zelenou kartu v USA

Lidé s výjimečnými schopnostmi v oblasti vědy, umění, vzdělání, obchodu nebo sportu mohou v USA požádat o zelenou kartu.  Po podání žádost někdy dostanou od Imigračního úřadu žádost o více dokladů ukazujících vyjímečné schopnosti a pak někdy kapriciozní rozhodnutí.   Často si neví, že mohou požádat o úhradu advokátních poplatků a nákladů podle Zákona o rovném přístupu ke spravedlnosti (Equal Access to Justice Act) pokud napadnou rozhodnutí Imigračního úřadu podle Zákona o správním postupu (Administrative Procedures Act).  Uspěšné napadení, musí být podstatně oprávněné. Např. výjimečný animátor Ludovic Pierre Berardo napadnul tímto způsobme zamítnuti žádosti o zelenou kartu a dostal úhradu advokátních poplatků ve výši 44.672,50 USD a nákladů ve výši 400,- USD.

Tento článek není právní rada.  Zjednodušili jsme americké právo, abychom mohli nastínit jeden aspekt získání zelené karty pro jednotlivce s výjimečnými schopnostmi.  Pokud máte zájem o získání zelené karty v USA, domluvte is konzultaci s česky mluvící advokátkou zde https://calendly.com/irena-3.  Těšíme se, že Vám se získáním pracovního povolení v USA pomůžeme.

By

Pracovní povolení pro zaměstnance s bakalářským diplomem

Jedním z typů pracovního povolení v USA pro zaměstnance s bakalářským diplomem je tzv. H-1B vízum.  Jelikož se vydává pouze 85.000 nových víz ročně (s některými výjimkami) a počet těchto žádostí v poslední době přesahuje tento počet, Imigrační úřad vybírá ty zaměstnavatele, kteří mohou žádost předložit, prostřednictvím loterie.  Registrace pro loterii a loterie probíhají v březnu.  Vybraní zaměstnavatelé mají 90 dní k podání žádosti.   Spolu s žádostí musí zaměstnavatelé doložit, že žádost  spňuje veškeré požadavky včetně toho, že pracovní místo vyžaduje bakalářský diplom v daném oboru, zaměstnanec má tento tento diplom či adekvátní zkušenost v daném oboru, zaměstnavatel má pro zaměstnance práci a také finanční prostředky k zaplacení zaměstnance.  Vízum se vydává na 3 roky a zaměstnanci mohou začít pracovat od 1. října.

Tento článek není právní radou.  Zjednodušili jsme americké imigrační právo, abychom mohli nastínit postup získání pracovního povolení pro zaměstnance s bakalářským diplomem.  Pokud máte zájem o získání pracovního povolení v USA prostřednictvím zaměstnavatele, domluvte is konzultaci s česky mluvící advokátkou zde https://calendly.com/irena-3.  Těšíme se, že Vám se získáním pracovního povolení v USA pomůžeme.